Wave of engagement is jouw
retail innovatie studio.


Samen met klanten, winkelmedewerkers en hoofdkantoorteams creeëren we de mooiste winkels en meest onderscheidende formules voor de toekomst.

New retail concepten waar het verhaal van je merk tot leven komt, de grenzen tussen online en offline vervagen, je klant centraal staat en je winkelmedewerkers graag werken.

Het dreamteam

lead strategie en service designer / founder
instore experience specialist / founder
content maker & happiness officer
design operations lead
independent senior interior designer
senior interior designer

Een top team van strategie-, technologie-, service- en interieur designers met een hart voor retail en een drive om elk project tot een succes te maken.

Geschiedenis

Ons verhaal start op het moment dat de professionele paden van 2 retail professionals elkaar kruisen. Nele Bruers en ik, Tim Gielen.

In 2017 zocht ik een bedrijf dat me kon helpen mijn 15 jaar retail ervaring op de winkelvloer en in het e-commerce team te vertalen naar technologische oplossingen die de fysieke winkel ook in de toekomst recht van bestaan zouden geven. Dat bedrijf vond ik in Dobit, waar ik Nele ontmoette.

Nele hielp op dat moment al 15 jaar nationale en internationale retailers met het uitdenken en realiseren van technologische belevingsconcepten en creatieve digital signage oplossingen.

We ontdekten dat onze gecombineerde visie; begin bij de klant & betrek de winkelmedewerker en -operatie in het designproces , leidde tot innovatievere en beter gedragen oplossingen.

Gaandeweg ontwikkelden we onze eigen innovatie-methodiek en werden digitale wijnrekken, interactieve paskamers en virtuele verkopers plots een realiteit in de Benelux. Naarmate de projecten complexer werden groeide het besef dat een digitale integratie onderdeel hoort uit te maken van een grotere visie.

Wie wil je zijn voor je klanten en hoe vertaal je dat naar een nieuwe generatie fysieke winkels die toegevoegde waarde bieden in je omnichannelmix?

Met deze strategische focus ontgroeide de methodiek het puur technologische aspect om uiteindelijk op vraag van klanten te evolueren tot een volwaardige retail concept studio die inzet op winkels van de toekomst in strategie-, interieur- en technologiedesign.

Dat lag dusdanig ver van de core business van Dobit dat we eind 2019 besloten een nieuw bedrijf op te richten. Wave of Engagement, de winkel van de toekomst studio.  Een spin-off met een eigen team van strategen en designers, die samen met mij, vanuit hartje Antwerpen aan de toekomst van retail bouwen.

In co-creatie met enkele van de mooiste namen in ons Belgische retail landschap bouwen we dankbaar, trots en vol ambitie verder aan morgen.

Tim Gielen

Kunnen we elkaar helpen?
Zullen we dat samen ontdekken tijdens
een kennismakingsgesprek?

tim@waveofengagement.com

Altijd welkom in onze studio in Antwerpen.


Residentie Opera
Frankrijklei 28 1a
2000 Antwerpen

Vind ons

waveofengagement-instagram
waveofengagement-spotify
waveofengagement-linkedin

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart