Wave of engagement is jouw
retail innovatie studio.


Samen met klanten, winkelmedewerkers en hoofdkantoorteams creeëren we de mooiste winkels en meest onderscheidende formules voor de toekomst.

New retail concepten waar het verhaal van je merk tot leven komt, de grenzen tussen online en offline vervagen, je klant centraal staat en je winkelmedewerkers graag werken.

Het dreamteam

lead strategie en service designer / founder
instore experience specialist / founder
lead interior design / partner
strategie en service designer
projectmanager / technisch tekenaar
Stagiaire  interieur en grafische designer
senior interior designer
Jezus superstar Mascotte

Een top team van strategie-, technologie-, service- en interieur designers met een hart voor retail en een drive om elk project tot een succes te maken.

Geschiedenis

Ons verhaal start op het moment dat de professionele paden van 3 retail professionals elkaar kruisen. Guillame en Nele en ik, Tim.

in 2017 zocht ik een bedrijf dat me kon helpen mijn 15 jaar retail ervaring op de winkelvloer en in het e-commerce team te vertalen naar technologische oplossingen die de fysieke winkel ook in de toekomst recht van bestaan zouden geven. Dat bedrijf vond ik in Dobit, waar ik Nele ontmoette.

Nele hielp op dat moment al 15 jaar nationale en internationale retailers met het uitdenken en realiseren van technologische belevingsconcepten en creatieve digital signage oplossingen. We ontdekten dat onze gecombineerde visie, begin bij de klant & betrek de winkelmedewerker en operatie in het designproces leidde tot innovatievere en beter gedragen oplossingen.

Gaandeweg ontwikkelden we onze eigen innovatie methodiek en werden digitale wijnrekken, interactieve paskamers en virtuele verkopers plots een realiteit in de Benelux.

Naarmate de projecten complexer werden groeide het besef dat een digitale integratie onderdeel hoort uit te maken van een grotere visie. Waar je strategie, je doelstellingen en je interieurontwerp samen komen.

Tim besloot de methodiek te verbreden naar strategie. Wie wil je zijn voor je klanten en hoe vertaal je dat naar fysieke winkels die meerwaarde bieden in je omnichannelmix. Met de strategie ontgroeide de methodiek het puur technologische aspect om uiteindelijk op vraag van klanten te evolueren tot volwaardige retail concept ontwikkeling.

Dat lag dusdanig ver van de core business van Dobit dat we besloten een nieuw bedrijf op te richten. Wave of Engagement. Een spin-off met een eigen team op een nieuwe locatie, ondersteund door het moederschio Dobit waar nodig.

Voor onze eerste winkel van de toekomst opdracht gingen we op zoek naar partner die weg bleef van de klassieke retail interieurs maar echt verhalende winkels tekende. We leerden Guillaume van interieur studio Ad Random kennen die ons omver wist te blazen met zijn retail porfolio.

Na een eerste succesvolle samenwerking kregen we de smaak te pakken en ontwikkelden we samen een volwaardige winkel van de toekomst propositie.

In 2021 werd Guillaume officieel partner bij Wave of Engagement, we fuseerden en mochten het geweldige team en klantenportfolio van Ad Random verwelkomen. Vandaag zijn we dankzij de gecombineerde strategie, technologie en designskilss meer dan ooit ready and able om de fysieke winkel het centrum van elke omni-commerce strategie te maken.

Let the future begin!
Tim

Kunnen we elkaar helpen?
Zullen we dat samen ontdekken tijdens
een kennismakingsgesprek?

tim@waveofengagement.com

Altijd welkom in onze studio in Antwerpen.


Residentie Opera
Frankrijklei 28 1a
2000 Antwerpen

Vind ons

waveofengagement-instagram
waveofengagement-spotify
waveofengagement-linkedin

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart